• Biobite Foodlab BV

Water Kefi(aa)r - Probiotic drinks

Bijgewerkt op: 16 mrt 2021

DETOX-Week 10 maart t/m 16 maart

Met ons Kefiaar Water kan je verschrikkelijk lekkere & detox-proof drankjes maken zoals deze onderstaande .

Tip: eet er een krachtkoek bij, door goed te kauwen weet je lichaam dat je gegeten hebt

Ons Kefiaar Water en Krachtkoek is nu in de Actie bij de Ekoplaza, dus sla je slag!


Krachtige spinazie-boost!

Benodigdheden voor 4 glazen

500 ml Kefiaar Water Naturel & Fris of Sinaasappel (your choice!)

2 handjes (wilde) spinazie

1 klein handje blauwe bessen

1 teen gember

Stop de spinazie, blauwe bessen en gember in de blender met een scheut water, mixen maar

en aftoppen met het bruisende Kefiaar Water…


Let’s drink something green today :)

Slecht drie ingrediënten; Kefiaar water, appel en selderij. Mega easy en

super dorstlessend! Bleekselderij is een bommetje vol vitamine A, vitamine

c, kalium, magnesium en belangrijke voedingsvezels. Tip: eet er een

krachtkoek bij, zo weet je lichaam dat je gegeten hebt.



Benodigdheden 4 glazen

500 ml Kefiaar Water Naturel & Fris

1 appeltje

3 stronken bleekselderij

Krachtkoek er naast (optioneel)


Doe de appel, bleekselderij in de blender met een scheut water, mixen en

aftoppen met het bruisende Kefiaar Water Naturel & Fris… Proost!


<3 beet root

Hier gaat ons hart sneller van kloppen! <3 Zuurkool is gefermenteerde witte

kool die goede bacteriën levert voor blijere darmen. In combinatie met ons

Kefiaar Water Sinaasappel dubbel pro-probiotisch dus! Het zure van de kool

en het zoet-frisse van de sinaasappels gaan verrassend goed samen. Zuurkool bevat veel vitamine K. Deze vitamine zorgt ervoor dat calcium in

de botten blijft en niet in de bloedvaten komt.

Benodigdheden 4 glazen

500 ml Kefiaar Water Sinaasappel

2 (voorgekookte) bietjes

2 Sinaasappels

3 eetlepels zuurkool (+/- 30 gram)

1 teen gember

klein handje blauwe bessen


Doe de bietjes, sinaasappelpartjes, blauwe bessen, zuurkool en gember in

de blender met een scheut water, mixen en aftoppen met het bruisende

Kefiaar Water… Proost!


Purple rain, purple rain

Van dit kleurtje wordt je toch blij?! Dat komt door het vitamine A wonder rode kool. In rode kool zit 8% van de ADH per 100 g. Vitamine A zorgt ervoor dat je huid er fris en soepel uit blijft zien, zo begin je de dag

stralend!


Benodigdheden voor 4 glazen

500 ml

Kefiaar Water Naturel & Fris

1 handje gesneden rode kool (of diepvries, lekker koud) +/-25g

200 ml

Coconut yoghurt

1 banaan


Doe de gesneden rode kool, coconut yoghurt, banaan in de blender met

een scheut water, mixen en aftoppen met het bruisende Kefiaar Water…

Proost!



Veggie shot withlof

Wij verrijken onze drankjes graag met groente, jaja ook met witlof en een

bietje rode biet! Wist je dat een Nederlander gemiddeld 3 kilo witlof per

jaar eet? In andere landen is witlof helemaal niet zo populair en wordt het amper gegeten. Witlof is rijk aan foliumzuur dat, net zoals ons Kefiaar

Water, een gunstig effect heeft op de darmflora… slimme mensen die Hollanders ;)


Benodigdheden 4 glazen

500 ml Kefiaar Water Sinaasappel

1 appel

1 handje blauwe bessen

1 (voorgekookte) rode biet

1 witlof (+/- 75 gram)


Doe de stukjes appel, blauwe bessen, het (voorgekookte) bietje en de witlof

in de blender met een scheut water, mixen en aftoppen met het bruisend

Kefiaar Water… Proost!



Time to celerybrate!

Door de bleekselderij, kiwi, appel en paksoi met Kefiaar Water Sinaasappel

is dit een gezond feestje in een glas :)! Paksoi bevat 95% water en is

daardoor lekker hydraterend. Het bevat calcium en fosfor die samen zorgen

voor een stevige botten en tanden.


Benodigdheden 4 glazen

500 ml Kefiaar Water Sinaasappel

2 stengels bleekselderij

2 stengels paksoi

1 appeltje

1 kiwi


Doe de bleekselderij, paksoi, appel en de kiwi in de blender met een scheut

water, mixen maar en aftoppen met het bruisende Kefiaar Water

Sinaasappel… Proost!


Kaki fruit smoothie

Kaki fruit is in de herfst maanden in de meeste supermarkten te koop. Het is een zoete oranje vrucht met een stevige schil. De boom komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. Wereldwijd wordt de vrucht gekweekt in de subtropen en in de tropen hoger dan duizend meter. De vrucht wordt geprezen om zijn heilzame werking (hoofdpijn, rugpijn en weerstand verhogend). De vrucht bevat in ieder geval veel vitamine C, E, B6 en verschillende antioxidanten. Ik vind deze vrucht heerlijk in smoothies en taartjes.