top of page
  • Foto van schrijverBiobite Foodlab BV

Oude Nieuwsbrieven

Voorjaars Special

Thema avond 27 maart: DarmgezondheidDarmflora, Microbioom, hoe houdt je die vitaalFermenteren met Peter van BerckelOptimaliseren van je Darmen met Susanne de RaaijMonique Goderie, St. Appel & EiYoga voor brein buik met Lucas Eisenhardt

Deze Thema-avond gaat over de communicatie tussen de microben in de darm en de hersenen. Hoe beïnvloedt onze darmflora onze geestelijke gesteldheid en hoe kunnen we daar invloed op uitoefenen. Sprekers; Peter van Berckel fermentatie-expert, natuurvoedingskundige, kok, docent en auteur, obver waarom fermenteren zo goed voor ons is, met demonstratie, Susanne de Raaij eigenaar Biobite, natuurvoedingskundige over het belang van vezels, Lucas Eisenhardt Dru Yoga en meditatiedocent over het belang van de ademhaling en de relatie met de Nevrus Vagus en Monique Goderie over het Buikgevoel, de relatie tussen de darmen en de hersenen en wat je kunt doen om die relatie zo optimaal mogelijk te krijgen.

Locatie: MecSpirit, Javalaan 24 Baarn, aanvang 19.15 uur. Ticket € 27,50

Onze Microbioom

Je darmen bevatten miljoenen neuronen en zijn verbazingwekkend slim. Ze worden ook wel ‘ons tweede brein’ genoemd. Ze zijn ook de thuisbasis van 1 à 2 kilo microbioom, een leger van microben die je humeur, je gewicht en je immuunsysteem beïnvloeden. Er bestaat voedsel dat goed is voor je darmflora, maar van slechts zeer weinig producten is de positieve werking wetenschappelijk bewezen. Van prebiotica en probiotica tot gefermenteerde voedingsmiddelen en supplementen. reserveer je plek

Monique Goderie Stichting Appel&Ei

Monique Goderie is natuurvoedingskundige, antroposofisch voedingstherapeut in Baarn en voorzitter Stichting Appel&Ei. Zij verteld op de thema-avond over Buikgevoel, de relatie tussen darmen en hersenen.

Wat kun je zelf doen aan een optimale relatie tussen je darmen en hersenen. Welke rol speelt de Nervus Vagus, voeding. Kun je met een dieet de juiste darmflora creëren en kan dat dan door een analyse van je darmbacteriën? bestel je ticket Meer informatie http://www.stichtingappelenei.nl/

Peter van Berckel Fermentatie-expert, natuurvoedingskundige, kok, docent en auteur. Hij geeft veel workshops over fermenteren en vertelt graag over de technieken, culturele achtergronden en gezondheidsvoordelen. Recent verscheen zijn kookboek over fermenteren:Tsukémono - snelle groentefermentaties uit Japan.

Susanne de Raaij Natuurvoedingskundige en eigenaar van Biobite Krachtkoek en Kefir. Op de thema-avond spreek ik over het belang van vezels voor de darmflora. Goed eten en goed kauwen zijn erg belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Maar waarom, daarover spreek ik samen met bovenstaande sprekers op deze thema-avond. ticket !

Lucas Eisenhardt

Lucas Eisenhardt, Dru Yoga en Meditatie docent bij MecSpirit. Dru Yoga is een methode om spanning weg te nemen. Vloeiende bewegingen samen met bewuste ademhaling. Regelmatige diepe ademhaling haalt je lichaam uit de stressmodus. Een goede houding verbetert de spierbalans, waardoor lichamelijke ongemakken, zoals rugpijn, afnemen. Deze Yoga kent specifieke bewegingsreeksen, die het lichaam laten ontgiften en de natuurlijke balans helpen herstellen.

Kefir is helemaal hip.

Er wordt gezegd dat het heilzaam is voor ons microbioom, onze darmflora. Er zou een grote dosis aan gezondheidsvoordelen aan kleven. Is dit wel waar? Wij hopen van wel, want wij vinden het heel erg lekker en een goed alternatief voor elke frisdrank of menig alcoholische versnapering! in dit artikel lees je over waterkefir, de herkomst, gezondheidsvoordelen en kan je ook de drankjes in meerdere smaken bestellen.

Waarom is Biobite goed voor je darmen?

Gierst, haver, boekweit of spelt, hazelnoten, amandelen, abrikozen, zaden, dadels, veenbessen, goji-bessen, perendiksap, specerijen. Zowel fermenteerbare als niet oplosbare vezels zijn de voedingsbodem voor een gezonde darmflora. Een plakje van 50 gram Biobite bevat 5 gram vezels en 145 kcal. bestel hier

Op de thema-avond op woensdag 27 maart demonstreert hij hoe makkelijk je kunt fermenteren en verteld hij over de melkzuurbacteriën die zo ontstaan. Deze melkzuurbacteriën hebben een gunstige werking op je darmflora. En werd vooral vroeger gebruikt om het eten langer houdbaar te maken. Zelf fermenteren met Peter https://petervanberckel.nl/winkel/


Winter Nieuws van Biobite

Bezoek bij Rineke Dijkinga thuisWater Kefir van BiobiteCrowd Design Biobite smaken Mokka & Cacoa NibsBioBeurs 2019, Massage Complementair en GroenmoesSport, LifeStyle en een gezond 2019

Rineke & Susanne, ontmoeten elkaar. Op de vraag waarom Rineke Dijkinga, Biobite Krachtkoeken bij ons bestelde kreeg ik het antwoord, "voor in het kerstpakket van mijn collega's!

Kefir by Biobite, de nieuwste ontwikkeling !

Kefir is helemaal hip, gezegd wordt dat het heilzaam voor ons microbioom, is dit wel waar?

Biobeurs 2019 op ondernemersplein Proef onze nieuwe smaken Citroen&Gember Sinaas&Kaneel, Ras-el-Hanout/Kurkuma. Te koop bij Ekoplaza, Odin of Natuurwinkels

Wageningen Carriere Dag 5 feb: During this workshop you will get to know more about fibers. How can we make food with a high fiber content that is still very tasty? Real food, which occurs in nature and has a plant-based origin.......

Thuis bakken wij de nieuwste smaken: Mokka & Cacao Nibs, voor de brownie fan die een keer echt gegeten wil hebben!

Lifestyle, dat is beweging, rust en voeding,..wat weet Susan van Biobite daarover?


Sportmaaltijden

Sporten, voor de een het mooiste moment van de dag, voor de ander een marteling. Of je het nou leuk vindt of niet, het is nu eenmaal van cruciaal belang om voldoende te sporten. Sporten houdt je fit en gezond en door regelmatig een inspanning te leveren kan je veel fysieke ongemakken voor zijn. In deze nieuwsbrief geven we je tips wat je voor, tijdens en na het sporten allemaal kan eten. Voeding is namelijk cruciaal voor je performance tijdens he sporten. Met goede en lekkere sportvoeding wordt de dagelijkse inspanning voor iedereen een feest!

Veel leesplezier!

Wat maakt Biobite een KRACHTkoek?

Een Biobite zit vol met allerlei gezonde, verse en biologische ingrediënten, maar wat in deze lekkere reep maakt de Biobite nou tot die echte krachtkoek?

De Biobite bevat trage Koolhydraten in plaats van snelle. Dit zorgt voor een langere periode op een goed energielevel. Ook bevat de krachtkoek veel eiwitten. Hierdoor kan het in combinatie met een bakje kwark net dat verschil maken in het herstel en de opbouw van de spieren.

Meer weten over de werking van de Biobite voor tijdens en na het sporten? Lees hier meer!

Nieuwe smaken!

In de keuken wordt volop gewerkt aan de creatie van enkele nieuwe smaken. De komende maand zullen we de smaken ''gember-citroen'' en ''Ras el hanout'' in een aantal winkels gaan testen. Kijk hier waar je deze nieuwe smaken kunt proeven!

Donderdag 12 oktober ben je de hele ochtend uitgenodigd om een kijkje te nemen in onze keuken en direct het een en ander te proeven! Kom langs bij ons in Bussum, mecklenburglaan 17.

Bestellen van deze nieuwe varianten kan op aanvraag door een mail te sturen naar info@biobite.nl

Actieweek

In de week van 9 tot en met 15 oktober is er een actie in de Odin supermarkten. Je betaalt deze week slechts een bedrag van €1,69 voor de repen van 100 gram

Pak je kans dus en haast je naar de Odin! Kijk hier in welke winkels je terecht kunt voor deze actie.

Het #Biobitemoment van... de sporter

Aanstormend wielrentalent Bob Hermus is weer in alle stilte aan het trainen voor aankomend seizoen. Na een prachtig debuutseizoen waarin hij in enkele rondes wist te verrassen hoopt hij volgend seizoen echt zijn stempel te kunnen drukken op het peloton. Dankzij Biobite kan hij net wat extra snelheid maken op de fiets. Met een KRACHTkoek als deze heeft niemand meer doping nodig!

Bestel direct

Bestel je Biobite vandaag nog via de webshop. Vandaag besteld is binnen drie dagen in huis.

Zorg dat je deze krachtkoek snel toevoegt aan je sportmaaltijd!

Neem een kijkje in onze online winkel.

De sportmaaltijd van Ruud van den Brink

Ruud van den Brink is de oprichter en eigenaar van Squahs & Wellness in Bussum. Sport is zijn grote passie en toen hij zijn bedrijfseconomische studie afrondde twijfelde hij geen seconde over de sector waarin hij werkzaam wilde zijn. Na enkele jaren actief te zijn geweest in de sportbranche besloot hij zijn eigen sportclub op te richten; Squash & Wellness.

Ruud is iemand die er heilig van overtuigd is dat als lichaam en geest in goede conditie zijn mensen een stuk gelukkiger zijn. Hier wilt hij mensen bij helpen door middel van zijn eigen sportclub waar er een mooie combinatie tussen sport en ontspanning te vinden is. In zijn blog geeft hij onder meer tips om sporten leuk te gaan vinden en deelt hij zijn favoriete sportmaaltijden. Redenen genoeg dus om te lezen!

Biobite-ingrediënt:

Gierst

Gierst zorgt voor de zachte structuur in de Biobite. Naast dit effect heeft gierst volop invloed op de gezondheid van het menselijk lichaam. Gierst zit namelijk boordevol niacine, kalium, fosfor en magnesium. Al deze ingrediënten dragen op eigen wijze bij aan de gezondheid van het menselijk lichaam.

Zo zijn magnesium en niacine bijvoorbeeld erg goed voor het hart en vaatstelsel. Het helpt zo hartfalen te voorkomen. Op de site vind je een uitgebreide uitleg waarin ook kalium en fosfor aan bod komen met de bijbehorende voordelen van deze ingrediënten.

Kom Proeven!

8 oktober kan je onze Biobite proeven op de eerste editie van Vrij Van Veggie Food Fair. Op deze beurs zal alleen zijn dat vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij en vegan is. Natuurlijk kan je favoriete krachtkoek niet ontbreken op dit gezellige evenement. Kom naar de jaarbeurs in Utrecht een laat je inspireren door al het lekkers om je heen. Bekijk een van de kookdemonstraties, maak kennis met bekende foodies en nog veel meer.

Wij zullen op je wachten bij ons Biobite-standje!

Even voorstellen.. Rick Hettinga

Hallo,

Ik ben Rick Hettinga, 20 jaar oud en studeer Food, Commerce & Technology (FCT) op hogeschool Inholland te Amsterdam. Hier ga ik me specialiseren tot voedseltechnoloog. Ik loop momenteel stage bij Biobite, daar ben ik ben actief als productontwikkelaar en onderzoeker.

Bij Biobite werk ik met een leuk team wat sinds kort bestaat uit 4 studenten. Ik ben zelf vooral bezig met het langer houdbaar maken van de krachtkoek. Dit is een grote uitdaging, omdat de Biobite een biologisch - vers product is. Ik kijk er naar uit om jullie heerlijke nieuwe gerechten te laten proeven.

Biobite Kerstmenu

Kerstontbijt

Pak uit met Biobite bij het kerstontbijt. Ga voor yoghurt/kwark of havermout met appeltjes en blauwe bessen met een plakje Biobite. Of kies je voor broodjes, croissantjes en een eitje? De keuze is reuze.

Koffie/thee tijd

11 uur is theetijd! Tenminste, dat vinden wij. En wat is er nou lekkerder dan een frisse kruidenthee met een plakje Biobite? Uiteraard moeten we de verkoudheid voor zijn door ook in de winter voldoende fruit te eten. Neem bijvoorbeeld een mandarijntje of een appel voor de nodige vitamines.

Zo aan het begin van de middag beginnen we wel een beetje trek te krijgen. Dat betekent lunchen! Verwen je familie met een rijkgevulde groente-omelet. Super lekker met paprika, champignons, ui en kruiden. Mocht dit nog niet genoeg vullen, dan kun je er altijd nog een pittige hummus sandwich bij eten.

Kerstborrel

Zo aan het eind van de middag wordt het wel tijd voor een borreltje. Een glaasje wijn en Biobite gaan goed samen. Probeer de Ras el Hanout variant eens samen met hummus of tapenade. Ook een plakje oude kaas is heerlijk. Of kies een vegan-kaas variant. Eet er voor de hartige borrel nog een cherrytomaatje en/of een olijfje erbij.

Dessert

Tijd voor het toetje. Dat is toch altijd wel de klap op de vuurpijl. Onze favoriet is de Biobite apple- crumble. Snijd een appel in blokjes en bestrooi met kaneel. Brokkel daarna de Sinaas&Kaneel Biobite eroverheen en zet hem 20 minuutjes in de oven. Een lekker warm toetje. Ook in combinatie met een bolletje ijs of kwark een echte aanrader!

Promotions by Biobite: Wij ondersteunen uw brand, events, beurzen & in-store activatie!

Promotions by Biobite heeft ruim 4 jaar ervaring met in-store promotie op de winkelvloer, gangbare retail en events. Wij ondersteunen uw volledige instore activatie of voeren accountmanagement uit in bepaalde segmenten met ons promotie en sales team. Het model is transparant, uw preferred time-slot is leading, zelfs voor 2 uurtjes op primetime kunnen wij uw demo's en proeverijen al uitvoeren.

Onze gecombineerde proeverijen geven alle flexibiliteit en u zichtbaarheid op het meest gunstige tijdstip zelfs in de verste uithoeken van Nederland en Belgie. We delen de beste mensen, reiskosten en tijd, uw draagbare kleding en promomateriaal nemen we mee en een degelijk demo verslag wordt geschreven. Zo snijdt het mes aan twee kanten, wij zijn blij met u en u bent gegarandeerd van gedegen krachten, we zetten ze immers ook in voor ons eigen merk.

Komt u ons bezoeken op het Better Health Event 2018 RAI 6 & 7 oktober! Maak kennis met Rick, Lisa en Susanne. (locatie Kraam F)

Een sample Biobite ligt al voor u klaar !



Susanne de Raaij takes care of Organic "Acces to Market" & Sales support. She has far-reaching knowledge and network in the organic retail & OOH channel implements, organises and manages your green activities.

Biobite A2M is active in the field of organic, long-lasting, direct- & fair-trade segment of the Food market. Biobite A2M, can either be the professional business manager who delivers organic sales & marketing projects on time as your International Organic Product Agent.


Biobite A2M has experience in taking care of your listing in regular retail, organic specialty shops or Out of Home locations. Biobite A2M works only with premium organic products or services. Project management include product scan, product strategy planning, product brand building, product development, sales & account management with wholesalers and retail.

BIOBITE Krachtkoek Actie week 40

via Van der Westen Zonnemaire

2 nieuwe smaken Sinaas-Kaneel & Citroen-Gember "De natuur bestaat al miljarden jaren. Koek al duizenden jaren. Dus is er nog iets nieuws aan Biobite? Ja, want consumenten blijken telkens aangenaam verrast te zijn. De niet-zo-(eco)voedingsbewuste consument zegt vaak: “O, maar dit is wel lekker! Is er niet stiekem toch een schep suiker ingedaan?”

Ook de biologisch georiënteerde consument ervaart Biobite als een vernieuwing. “Eindelijk wat anders in het koelversschap van de ecowinkel! En het ziet er niet zo saai, grijs en verantwoord uit.” Inderdaad, Biobite zweeft en preekt niet, maar is vrolijk en recht-voor-zijn-raap: “Lekker kauwen, anders begrijpt je lichaam niet dat het goed gegeten heeft.”

week 37 = Biobite Spelt & Boekweit Krachtkoek in de de actie via UDEA

Voor uw klanten de Spelt & Boekweit smaak !! #Favoriete BioProduct 2017 http://tinyurl.com/z57gwoh

"De natuur bestaat al miljarden jaren. Koek al duizenden jaren. Dus is er nog iets nieuws aan Biobite? Ja, want consumenten blijken telkens aangenaam verrast te zijn. De niet-zo-(eco)voedingsbewuste consument zegt vaak: “O, maar dit is wel lekker! Is er niet stiekem toch een schep suiker ingedaan?” Ook de biologisch georiënteerde consument ervaart Biobite als een vernieuwing. “Eindelijk wat anders in het koelversschap van de ecowinkel! En het ziet er niet zo saai, grijs en verantwoord uit.” Inderdaad, Biobite zweeft en preekt niet, maar is vrolijk en recht-voor-zijn-raap: “Lekker kauwen, anders begrijpt je lichaam niet dat het goed gegeten heeft.”

Week 37, 12 t/m 18 september, is Biobite actie via UDEA, bestel vandaag nog voor uw levering volgende week !

Ben jij er nog niet helemaal aan uit met wat voor heerlijke gerechtjes je dit jaar je vrienden en familie gaat verwennen? Bekijk dan Biobite's kerstmenu. Voor iedere kerstmaaltijd hebben wij originele en verrukkelijke gerechten samengesteld.

De gerechten zullen in verschillende winkels geproefd kunnen worden. Klik hier om te zien waar de gerechten gepresenteerd worden. We zien je dan ook graag terug in een van de winkels om de gerechten te proberen!

Veel leesplezier en tot ziens tijdens een van de proeverijen! Team Biobite


Biobite's kerstmenu


Kerstontbijt


Met het ontbijt zorg je meteen voor een vliegende start. Verwen jezelf en de mensen om je heen met een heerlijk begin van de dag. Warme Biobite besmeer je met hazelnotenpasta van Terrasana, hierdoor komt de hazelnoot extra naar voren. Samen met Amandel Yoghurt van Abbot Kinney's en je dag kan niet meer stuk.

11 uur Tea-time


Koffie of thee om 11 uur, Numi thee, citroen gember en Biobite smaken super samen !

Kerstbrunch


Kerstbrunch of lunch, Biobite kan heel goed met soep, salade, humus, kaas, honing, noem maar op. De Kerststol kan terug in de doos, want Biobite doet het ook hier lekker. Biobite in combinatie met zonnebloem- klaver honing van de Traay, hummus van Florentin of hazelnotenpasta van Terrasana.


Kerst borrel 17 uur


5 uur borrel tijd, de Kaasplank, daar horen wij bij ! In combinatie met verschillende lekkere kaasjes, hummus van Florentin maak je de kerstborrel tot een gezond feest. Nu ben je helemaal in de sfeer voor een geweldig kerstdinner.


Kerst dessert


Na het dinner is het tijd voor het dessert. IJs van Abbot Kinney's, naturel choco of aardbeien, warme (koeken of broodrooster) Biobite en een op thee, heb je een perfecte afsluiting. Thee: classic chai thee van Yogi of een decaf koffie

Najaar-special

De dagen worden korter, de tempratuur lager, bladeren beginnen te vallen, paddenstoelen in het bos, het najaar is ook schitterend, HERFST !Maak bijvoorbeeld een lekkere boswandeling en geniet van de prachtig gekleurde bladeren. Onder het genot van al het moois wat de herfst ons te bieden heeft maken we ons weer klaar voor de komende kou. In deze nieuwsbrief vind je enkele tips om je weerstand te verhogen en helemaal klaar te zijn voor de winter. Ook lees je de leuke activiteiten, food lifestyle events, er deze maand gepland staan en mag jij meebeslissen over de nieuwe smaken van Biobite!

Veel leesplezier!

Voorbereiden op de winter met.... Jasja & Eliza Glasbeek

De gebroeders Glasbeek hebben nog maar kort het familiebedrijf Machandel overgenomen van hun vader. Zij zijn vastberaden om van het mooie biologische bedrijf van vader Piet een nog groter succes te maken. Met behulp van natuurlijke producten maken zij allerlei heerlijke voeding die te vinden is in de supermarkten. De kwaliteit van de producten staat bij de broers altijd op 1, ''we willen met Machandel goed zorgen voor onze consumenten, daarom gebruiken we alleen maar natuurlijke en biologische producten'', stelt Eliza.

Wij zochten ze op en vroegen hen wat tips om de winter door te komen. Benieuwd wat zij de lekkerste wintermaaltijd vinden? Lees het hier.

Bepaal de koers van Biobite

Zoals je misschien hebt gemerkt zijn we volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe smaken. Om een beter inzicht te krijgen waar de Biobite liefhebbers van houden willen we je vragen om een korte enquête in te vullen. Het kost slechts een paar minuutjes!

Jij bepaalt wat de nieuwe Biobite smaak wordt!

Versterk ons stage-team!

Ken of ben jij iemand die op zoek is naar een leuke uitdagende stage waar je direct vanaf dag 1 een volwaardig lid bent van het team met alle bijbehorende verantwoordelijkheden? Stuur dan nu je motivatiebrief naar marketingbiobite@gmail.com

Biobite biedt plaats aan allerlei verschillende studenten. Je krijgt bij Biobite de vrijheid om dat wat je geleerd hebt in de schoolbanken eindelijk in de praktijk te gaan doen. Kies dus voor een echte ''doe-stage'' en versterk ons stage-team!

Het #Biobitemoment van... de topsportster

Brenda Koolhaas, een van Nederlands beste CrossFit atleten gebruik onze lekkere KRACHTKOEK als ze net dat beetje extra power nodig heeft. Goed bezig Brenda!!

Het blijft leuk om te zien voor welke gelegenheden onze Biobite wordt ingezet. Deel ook jou #Biobitemoment en wie weet sta jij volgende maand in de nieuwsbrief!

Laat je krachtkoek nu ook bezorgen

Vanaf November heb je eindelijk de mogelijkheid om vanuit je luie stoel de Biobite in je digitale winkelmandje te stoppen. De bezorgservice van Odin gaat nu ook Biobite in het online assortiment opnemen.

Gezond genieten is nog nooit zo makkelijk geweest! Bestel hem direct!

Natuurlijk gezond

In de wintermaanden mag je jezelf soms best wat extra beschermen tegen alle ziektes die er in deze periode van het jaar heersen. Wij van Biobite geloven erin dat men op een natuurlijke manier gezond kan blijven. Ook in Biobite worden alleen maar ingrediënten van moeder natuur gebruikt.

Kom 18 en 19 november naar het Internationaal Therapeut in Houten en laat je inspireren over natuurlijke gezondheid. Ook Biobite zal aanwezig zijn deze dag en kom daarom zeker even langs om onze heerlijke gezonde snack te komen eten. Meer weten? Klik hier!

Kom Proeven!

25 en 26 november kan je je favoriete krachtkoek proeven op het Better Health Event in de RAI in Amsterdam.

Luister terwijl je geniet van heerlijke gezonde hapjes naar gezondheidsexperts. Ook zijn er verschillende workshops te volgen. Wij zien jullie graag langs komen bij ons Biobite-kraampje!

Meer weten of tickets bestellen? Klik dan hier!

Biobite-ingrediënt van de maand: Abrikozen

Deze heerlijke vrucht zorgt voor een lekkere zoete smaak. Daarnaast zitten er vezels in die goed zijn voor het verteringsstelsel. Ook zijn abrikozen goed voor de bloeddruk omdat het mineraal Kalium in de abrikozen zit. Afgezien van alle voordelen met betrekking tot gezondheid zijn ze gewoon heel erg lekker. Een onmisbaar ingrediënt in jouw favoriete krachtkoek!

Bij Biobite werken we alleen maar met ongezwavelde abrikozen. De Abrikozen zijn gedroogd waardoor ze van kleur veranderen. Deze kleurverandering kan tegen gegaan worden maar dan zou het natuurlijke proces verstoord worden. Zoals je van ons gewend bent houden wij daar helemaal niet van. Als er niet ingegrepen wordt in het natuurlijke drogingsproces van de abrikoos wordt het een ongezwavelde abrikoos genoemd.

Even Voorstellen... Pieter Boss

Ik ben Pieter Bos, 23 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben bezig met de studie Food, Commerce and Technology, in Amsterdam. In het derde jaar van deze hbo-studie krijg je de kans om ervaring op te doen bij een bedrijf in de vorm van een stage. Bij Biobite ben ik bezig met productontwikkeling. Samen met Rick zijn wij de productlijn aan het verbreden met nieuwe smaken. Bij Biobite is het heel leuk werken in een gezellig team. De (biologische) voedselwereld leren ik goed kennen! Met de kennis die ik nu krijg ben ik zeker van plan om over een paar jaar mijn eigen onderneming te starten!

Hallo,

Vorige week dinsdag hebben we elkaar ontmoet tijdens de circulaire markt. Hopelijk heeft u een Biobite geproefd en heeft u daarvan genoten. Wij kunnen ons goed voorstellen dat deze Biobite naar meer smaakt en je dit ook aan je collega's wilt laten proeven.

Deze krachtkoek is elke gevulde koek om 11 uur de baas. Ook helpt hij je de 4 uur trek te overwinnen zonder dat daar een zak dropjes voor verslonden moet worden. Bestel dus je Biobite en help jezelf en je collega's aan een heerlijk en eerlijk tussendoortje! Bij een bestelling krijg je er nu 3 repen extra bij om te delen met de collega's die dit gezonde tussendoortje het hardst nodig hebben. Maak op deze manier van iedere werkdag een energiek feestje.

Bestellen van de Biobites kan via deze link.

Hopelijk tot ziens, Rik Hermus Biobite

Keep people involved by following up with a personal message or discount code. Start by replacing the full-width header with a different color or a high-res image.

If you sell things, welcome new customers after a purchase, let lapsed customers know you miss them, or offer a deal to your best customers. If you've connected your store, try adding product or product recommendation blocks, too.

If you don't sell things, welcome new subscribers to your list, thank people for attending an event, and let inactive subscribers know you miss them.


Back to work

De zomervakantie zit er weer op. Dit betekent voor alle studenten en scholieren dat de neus vanaf nu weer in de boeken gaat. Voor alle werkende lezers betekent dit dat ook zij weer aan de slag gaan. Volledig uitgerust en klaar om een vliegende start te maken? Kies dan voor een goede lifestyle en blijf fit en gezond. Een goede gebalanceerde lunch kan daar een groot verschil in maken.

Lees in deze nieuwsbrief allerlei tips om gezond weer aan het werk te gaan.

Vliegend van start

Om je te motiveren om meteen op een gezonde manier terug aan het werk te gaan, EKOPLAZA heeft tussen 6 - 12 september Biobite in de actie: Biobite spelt of boekweit 100 gram van €1,99 voor €1,39. 300 gram van €4,95 voor €3,49.

Reden genoeg dus om een Biobite in je lunchbox (en die van je kinderen of partner) te stoppen!

Kijk hier in welke winkels je terecht kunt voor deze actie.

Ontbijttips

Nu iedereen weer terug in het werkritme gaat komen zal er helaas minder tijd zijn voor het maken van een uitgebalanceerd ontbijt. Net als de lunch is een goed evenwichtig ontbijt wel erg belangrijk voor je gezondheid. Door een stevig ontbijt begin je een stuk frisser en met meer energie aan de dag. Dit maakt je vele malen productiever en dit kan een hele hoop stress voorkomen.

Biobite wil je helpen om toch goed te blijven ontbijten. Daarom hebben we allerlei ontbijt gerechten op onze instagram geplaatst. Zo hoef je niet na te denken wat je gaat ontbijten. Dit scheelt al een hoop tijd!

Laat je inspireren en neem een kijkje op onze Instagram-pagina of website online

SnackBox van BeterBio

Iedereen kent het gevoel wel: rond een uur of 4 heb je toch ineens best trek. De ongezonde verleidingen schieten door je hoofd.

Om ook tijdens deze trek gezond te blijven eten, heeft Beterbio nu de oplossing: een snackbox met daarin verschillende biologische snackrepen. Ook onze heerlijke Biobite-krachtkoek zit daar natuurlijk bij. Je betaalt 10 euro voor een box met 6 verschillende repen. Op deze manier heb je altijd een verantwoorde snack in de buurt en ben je ook je vieruurtje de baas!

Kijk op de site van Beterbio en bestel je snackpakket direct!

Help Biobite The Food 100 te winnen!

Food Inspiration is samen met Slow Food Youth Network, Food Hub en AgriFood Capital initiatiefnemer van Food100, hét netwerk voor voedselveranderaars van vandaag en morgen. Vind je net als wij dat Susanne de Raaij, initiatiefnemer van Biobite, in deze lijst niet mag ontbreken? Stem dan op haar!

Stemmen kan via onderstaande link. De geboortedatum van Suzanne de Raaij is 22-10-1967.

Breng hier uw stem uit!

Het #Biobitemoment van... de vakantie

Ook op vakantie zorgde de Biobite voor genot. Kijk hier hoe Monique Veldman de Biobite gebruikt op de borrelplank tijdens het bekijken van de ondergaande Portugese zon.

Het blijft leuk om te zien voor welke gelegenheden onze Biobite wordt ingezet. Deel ook jou #Biobitemoment en wie weet sta jij volgende maand in de nieuwsbrief!

De lunchbox van Michiel Vos

Michiel Vos is de bedenker en eigenaar van de Pindakaaswinkel, de eerste winkel in Nederland waar je alle soorten en smaken van dit oer-Hollandse broodbeleg kunt vinden. Oorspronkelijk is Michiel een Flevolandse boerenzoon met al op jonge leeftijd een grote liefde voor het meest bekende Nederlandse beleg; Pindakaas. Ook om hem heen ziet hij dat dit pindasmeersel bij iedereen wat teweeg brengt.

Juist daarom is zijn liefde voor dit broodbeleg zo groot, iedereen heeft wel iets met pindakaas...

Biobite-ingrediënt: Noten

Noten blijken nog gezonder te zijn dan gedacht. Mensen die 20 gram noten per dag eten hebben 15 procent minder kans op kanker en maar liefst 30 procent minder kans op hart- en vaatziekten dan mensen die geen noten eten.

Wie noten eet, verlaagt ook de kans op vroegtijdig overlijden. Dit blijkt allemaal uit een studie van het wetenschappelijke tijdschrift BMC Medicine. Hiervoor werden 29 onderzoeken met daarin informatie van 800.000 mensen geanalyseerd. Natuurlijk is het wél afhankelijk wélke noten je eet en hoeveel je ervan eet.

Kom Proeven!

15 tot en met 17 september is Biobite aanwezig op het Happinez festival. Hier kan je een Biobite proeven en nog veel meer.

Je kan ons vinden tussen alle kraampjes die aanwezig zijn op dit mooie evenement. Geniet naast al het lekkers wat Biobite je te bieden heeft ook van alle andere activiteiten op dit evenement.

Kom je ook even langs?

Meer weten over het Happinez festival kan hier.

Versterk jij het Biobite-promoteam?

Biobite Promoteam werkt voor meerdere biologische merken om instore winkel demo's en proeverijen uit te voeren. Zij doen landelijk, voor meerdere biologische merken, demo's in verschillende winkels en staan op evenementen zoals Happinez, Better Health, Gezondheidsbeurs, Veggie World.

Meer weten? Ook werken met bekende merken? Mail naar info@biobite.nl

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste versterkingen door het hele land!

Bestel direct

Bestel je Biobite vandaag nog via de webshop. Vandaag besteld is binnen drie dagen in huis.

Zo wordt het maken van een goede start je makkelijk gemaakt!

Neem een kijkje in de online winkel.



Bestel nu je Biobite-cadeau voor Moederdag!

Niet vergeten: zondag 14 mei is het Moederdag.

Bij het traditionele verwen-ontbijtje serveer je dan natuurlijk Biobite!

Dus... een goed moment om je vrouw, moeder, schoonmoeder, stief- of liefmoeder (of jezelf) eens te verrassen met een lekkere doos Biobite-repen in een mooie cadeauverpakking.

Ben je zelf moeder en verwacht je visite? Dan heb je met Biobite een goede, smakelijke en verse traktatie in huis.

Met onze aanbieding kun je echt wat uitdelen en de show stelen ;)

Fijn weekend!

Vriendelijke groet, Susan van Biobite

Secretaressedag is Biobite-dag

Biobite trakteren op Secretaressedag, daar smult de hele afdeling van mee!

Op Secretaressedag trakteert ‘de baas’. Dit jaar ook op een gezonde snack? Iets voor op het bureau, om gezond en verstandig te snoepen? Trakteer op Biobite LKKR!

Een reep van Biobite bevat allerlei lekkere nootjes en zaden, fruit en andere natuurlijke ingrediënten. Er is geen suiker of conserveringsmiddel aan toegevoegd. Biobite LKKR is daardoor een perfecte gezonde snack voor op kantoor. Het stilt je trek in zoetigheid voor langere tijd en is goed voor je lijf. Een geschikte traktatie dus voor ‘bazen’ die hun medewerkers graag vitaal houden.

Probeer nu onze speciale uitdeeldoos voor Secretaressedag. Daar smult de héle afdeling van mee…

Wie Biobite LKKR uitdeelt op de werkplek, zorgt voor een optimale energiebalans, en een gezond tussendoortje.


Lunch! 100 grammen echte Biobite Met een Biobite reep van 100 gram in combinatie met een salade, soep of fruit, zit je gegarandeerd op het juiste energie niveau gedurende een aantal uur! Kies uit ons assortiment »

Tussendoor! 50 grammen echte Biobite

Biobite trakteer je ipv taart, koeken of lollies! Een lekker vers gezonde tussendoor van 50 gram, kan altijd is nooit ongezond. Kies uit onze pakketten & aantallen »



Biobite als Paasbrood !

Paaswandeling & sportieve activiteiten ? Biobite past in elke tas !

Biobite verse krachtkoek is lekker zonder geraffineerde ingrediënten en suiker. Biobite, rijk gevuld met noten, zaden, pitten en licht op smaak gebracht met perendiksap is de energie reep waar je lekker op mag kauwen, onderweg of aan de ontbijttafel, LKKR zoals ie is. Paaswandeling, dan is Biobite de sportieve verse reep die je mee neemt. Handig verpakt in 50 of 100 grams pakje, lekker makkelijk zo in de tas ! Bestellen kan tot zondag 9 april, levering voor de Pasen. Ook in de biowinkels, Odin-Estafette, Organic en Ekoplaza verkrijgbaar.

Sportieve reep 50 of 100 gr.

De ideale verser gezonde energie reep tijdens de paalwandeling, niks zo lekker als de handig verpakte Biobite tussendoort/lunch.

Paas ontbijt Biobite 300 gr.

6 plakjes van 50 gram Biobite, voorgesneden in een bakje voorgesneden. Lekker zoals die is of met roomboter, sterrenkers, kaas, honing of notenpasta!



--- PERSBERICHT --- Biobite winnaar Favoriet Bioproduct 2017 Wat is volgens u hét bioproduct van 2017? Aan een kritisch publiek van 10.000 mensen, de bezoekers van de BioBeurs, werd deze vraag voorgelegd. Niet minder dan 21 kandidaten dongen mee naar de titel. Biobite kwam als winnaar uit de bus en mag zich nu Favoriet Bioproduct 2017 noemen. De verkiezing van het Favoriete Bioproduct is een initiatief van Bionext en BioNederland.

“Een leuk, lekker en eerlijk product… Een voedzame koek… Het allerlekkerste product op de Bio-beurs, heerlijk! Zie hier enkele lovende beoordelingen van het beurspubliek op grond waarvan Biobite op 19 januari j.l. de winnaarstitel binnenhaalde. Biobite’s oprichter en culinaire schepper, Susanne de Raaij, is er zeer tevreden mee. Sterke samenwerking Voor haar is de toekenning een kroon op het werk van de afgelopen 3 jaar. Biobite begon als thuisbakproduct voordat de productie werd opgeschaald bij een van Nederlands beste biologische bakkers. De Raaij: “Zo’n resultaat kan je alleen behalen met een sterke samenwerking tussen alle betrokken partijen.” Biobite maakte een ontwikkeling door van idee en concept naar lokale proeftuin te Bussum; gevolgd door uitbesteding aan een professionele bakkerij en nationale distributie via bio-speciaalzaken alsmede internet. Consument heeft gesproken “Ik ben blij, dolblij en dankbaar.” zegt De Raaij. “Je hebt de wens om écht gezonde voeding soepel samen te laten gaan met een vrolijke smaakbeleving. Maar wie bepaalt wat lekker is? Dat is uiteindelijk toch de consument. En die heeft nu een duidelijke uitspraak gedaan. Dit is een erkenning voor iedereen, die zijn best doet voor Biobite!”

Voor meer informatie of beeldmateriaal Biobite: mediabiobite@gmail.com Website: www.biobite.nl Voor meer informatie over de andere producten die mee dongen naar de prijs: www.bionext.nl

Biobite past ook heel goed op de kerst kaasplank !

Biobite LKKR bevat hazelnoten, amandelen, abrikozen, zaden, dadels, veenbessen en goji-bessen. Al dat goeds is met granen en specerijen samengesmeed in de bakkersoven. Eén hapje en u ervaart één blijmakende symfonie van smaak. Of dat past op een kaasplank? Zeker weten!

Bij Ekoplaza, Odin Estafette, deli- & bio speciaalzaken of laat gratis thuis bezorgen LKKR Spelt of LKKR Boekweit (glutenarm!)



Geef Biobite van Sinterklaas kado !

Wie zoet is, krijgt LKKR's: een Broodje Bite is altijd lekker, ontbijt, tussendoor en ook op de kaasplank!

Durft jij het aan, vandaag nog een doos te laten versturen?

De herfstvakantie staat voor de deur. Ga jij ook iets leuks doen? Bijvoorbeeld naar één van de vele activiteiten in het Rijksmuseum in Amsterdam? Neem dan een lekkere reep Biobite mee, dan weet je zeker dat je echt en goed eten bij je hebt! Biobite kan je vinden bij Ekoplaza, Estafette of online zie Biobite.nl of Beterbio.nl .

Lekker gezonde energie!

Low battery tijdens sport, werk of hobby? Vers, lkkr en gezond is volop genieten geeft weer gezonde energie: Biobite Charger!

Deze eigenzinnige, ecologische energiereep geeft een verzadigd gevoel, wat enorm helpt tegen de snoepverleiding. Biobite Charger bevat langzame koolhydraten zoals spelt, gierst, haver en lekkermakers (hazelnoten, amandelen, abrikozen, zaden, dadels, veenbessen, goji-bessen, specerijen) en perendiksap.

Actie maart-april sportscholen 25 + 5 gratis plus proefbite (60 stukjes) ondersteuning gedurende 3 weken E 25,- per levering

Wij leveren aan Bedrijven, Sportscholen en Food Service Distributie via Biobite of Udea

Mensen die weten wat lekker is, houden van Biobite LKKR. En nog interessanter: ze kopen het ook.

Low battery tijdens werk, sport of hobby? Goed kauwen en volop genieten geeft weer gezonde energie!

De koek bevat haver, gierst, hazelnoten, amandelen, abrikozen, zaden, dadels, veenbessen en goji-bessen. Al dat goeds gaat met granen en specerijen de bakkersoven in. Het resultaat is

één symfonie van smaak, waar uw klant blij van wordt. Biobite is 100% biologisch en Vegan gecertificeerd.

Product en houdbaarheid De twee varianten zijn LKKR Boekweit (glutenarm) en LKKR Spelt. Biobite LKKR bevat geen geraffineerde suikers en conserveermiddelen. Na de bakdatum is de koek 2,5 week houdbaar in de winkelkoeling of koelkast thuis. Buiten de koeling circa 4 dagen.

Bestellen Dat gaat heel simpel. Neem contact op met uw leverancier, Udea verkoop@udea.nl of Van der Westen verkoop@zonnemaire.nl.

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

 Niet vullen, maar voeden

bottom of page