• Susanne De Raaij

zwarte knoflook, appel azijn en super vezels

Bijgewerkt: mrt 9


Zwarte knoflook: Een ware delicatesse: zwarte, ofwel gefermenteerde knoflook. De smaak lijkt totaal niet meer op normale rauwe knoflook, maar is diep en zoetig, en de textuur zeer smeuïg. De smaak is zachter en zoeter dan rauwe knoflook en is het minder scherp, bijkomend voordeel is ook nog dat je er niet van uit je mond gaat ruiken.

Wat is zwarte knoflook?

Zwarte knoflook is gefermenteerde witte knoflook. De witte knoflook wordt in ongeveer 4 weken op 60°C gefermenteerd. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoïdine. Dit stofje zorgt ervoor dat de teentjes zacht worden en de zwarte kleur krijgen. Je kunt dit zien als een soort karamellisatie en dat is ook de reden dat de zwarte knoflook wat zoeter smaakt. Na de warme fermentatieperiode volgt het droogproces.

Hoe gebruik je zwarte knoflook?

Zoals gezegd kun je de teentjes dus eten als snack, maar ook verwerken in gerechten. Zwarte knoflook combineert goed met champignons, tomaten, kaas, geroosterd varkensvlees, worstjes, gegrilde witte vis en schaaldieren, gerookte vleeswaren, gember, chilipepers, kruiden zoals basilicum en koriander, truffels en sesamolie.

Recepten met zwarte knoflook

Ter inspiratie vindt je op de site twee lekkere recepten met zwarte knoflook:

  • Geroosterde bloemkool met bietjes en zwarte knoflook

  • Kabeljauw uit de oven met shiitake en zwarte knoflook

Rijk aan antioxidanten

Onderzoek wijst uit dat de hoeveelheid antioxidanten in knoflook door het fermentatieproces bijna wordt verdubbeld. Reguliere witte knoflook bevat 119 eenheden antioxidanten per gram, zwarte knoflook 198 eenheden per gram.

  • Geen typische knoflook geur en smaak

  • Twee keer zoveel antioxidanten als in witte knoflook

  • Rijk aan antioxidanten zoals polyfenolen en aminozuren

  • Om de knoflook te fermenteren wordt er geen enkel ander product aan toegevoegd

  • Het is laag in vet

  • Rijk aan natuurlijke suikers

  • 100% natuurlijk en zonder toevoegingen

INHOUD: 3 BOLLEN

INGREDIËNTEN: Gefermenteerde knoflook* / *Biologische oorsprong

Dit product wordt gemaakt door verse knoflook enkele weken te fermenteren in een warme omgeving. De van nature aanwezige suikers en aminozuren produceren door de fermentatie melanoïdine – hierdoor kleurt de knoflook zwart. De smaak en geur is lichtzoet, heerlijk om in gerechten te verwerken of om zo te eten.

BEWAREN: Donker, koel en droog.

VOEDINGSWAARDE

100 GR Energie kJ976 Energie Kcal231

Vet0,6 waarvan verzadigd 0,17

Eiwitten15,5

Voedingsvezel 7,5

Koolhydraten 44,6 waarvan suikers 32

Zout0,008


ONZE STA-ZAKKEN ZIJN BIOLOGISCH AFBREEKBAAR:

Plastic daar willen we liever zo min mogelijk gebruik van maken en als we dat dan doen met zo weinig mogelijk belasting voor het milieu. Biologisch afbreekbare verpakking gaat onder de naam ‘Bak2earth’ en wordt van 100% milieuvriendelijk biologisch afbreekbaar plastic geproduceerd.

Product Details

kostprijs 8.50 per zak

BARCODE: 8719992297122

MERK: QUEEN FERMENT

KENMERK: PROBIOTISCH | BIOLOGISCH | NATUURLIJK

THT: 30-03-2022

HERROEPINGSRECHT: DIT PRODUCT IS UITGESLOTEN IVM HOUDBAARHEID

Weight: 120,00 g



Appel azijn: Een levende fruitige friszure ongefilterde Appelazijn met moer of te wel de moeder. Onze APPELAZIJN wordt op traditionele wijze gemaakt met biologische ingrediënten zonder toevoegingen.

INGREDIËNTEN: 100% biologische gefermenteerde appels*

*Biologisch NL-BIO-01

INHOUD: 330 ml

prijs 3.75










Super vezels Psylliumvezel is een voedingsvezel ook wel niet-fermenteerbare of onoplosbare vezel genoemd. Dit zijn koolhydraten die niet door je darmen verteerd of opgenomen kunnen worden. Ze komen voor in de celwanden van planten en ze spelen onder andere een rol bij het ondersteunen van de spijsvertering en geven je een verzadigend gevoel na een maaltijd. Psylliumvezels zijn ideaal om mee te bakken ze geven meer volume en stevigheid aan je baksels.

heerlijk recept pannekoeken met deze vezels of

https://www.biobite.nl/post/healthy-brownies

Aanbevolen hoeveelheid per dag 5-10gr. Voeg eenvoudig toe aan baksels, smoothies, yoghurt of water. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels is 30-40gr per dag. Drink voldoende water 1,5-2 liter per dag.

INHOUD: 360 GR

INGREDIËNTEN: Inuline* van Agave 55%, Psyllium doppen* 45% *Biologisch

BEWAREN: Donker, koel en droog. Bevat geen conserveer middel. Gebruik daarom altijd een schone lepel. Tenminste houdbaar tot: zie onderzijde verpakking

VOEDINGSWAARDE 100 GR

Energie kJ831 / Energie Kcal202

Vet 0,45 waarvan verzadigd 0

Eiwitten1,76

Voedingsvezel 84

Koolhydraten 6 waarvan suikers4,4

Zout 0,12

ONZE STA-ZAKKEN ZIJN BIOLOGISCH AFBREEKBAAR: Plastic daar willen we liever zo min mogelijk gebruik van maken en als we dat dan doen met zo weinig mogelijk belasting voor het milieu. Biologisch afbreekbare verpakking gaat onder de naam ‘Bak2earth’ en wordt van 100% milieuvriendelijk biologisch afbreekbaar plastic geproduceerd.

Product Details

BARCODE: 8719992297078

MERK: QUEEN FERMENT

KENMERK: PREBIOTISCH | BIOLOGISCH | NATUURLIJK

THT: 27-03-22

HERROEPINGSRECHT: DIT PRODUCT IS UITGESLOTEN IVM HOUDBAARHEID

Weight: 360,00 g

prijs 13.50






34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven