• Susanne De Raaij

Healthy Brownies

Bijgewerkt: 4 dagen geleden


Zo lekker dit! Zonder schuld gevoelens...

Zoete aardappel ook wel bataat genoemd. Ik vind ze heerlijk. Mijn lijf verteerd zoete aardappels veel beter dan gewone aardappels. Dit komt omdat anders dan dat de naam doet vermoeden de zoete aardappel geen familie is van de aardappel. De aardappel behoort tot de nachtschadefamilie. De zoete aardappel is een plant uit de windefamilie. Zoete aardappel bevat in tegenstelling tot de aardappel geen zetmeel maar inuline. Inuline is een fermenteerbare vezel ook wel oplosbare vezel of prebiotica genoemd. Het is een voedingsstof voor je goede darmbacteriën. Inuline beschermt de plant tegen bevriezing. Psylliumvezel is een voedingsvezel ook wel niet-fermenteerbare of onoplosbare vezel genoemd. Dit zijn koolhydraten die niet door je darmen verteerd of opgenomen kunnen worden. Ze komen voor in de celwanden van planten en ze spelen onder andere een rol bij het ondersteunen van de spijsvertering en geven je een verzadigend gevoel na een maaltijd. Psylliumvezels zijn ideaal om mee te bakken ze geven meer volume en stevigheid aan je baksels. De SUPER VEZELS zijn een mix van biologische vezels. Inuline* van Agave 55%, Psyllium doppen* 45% *Biologisch

Bereidingstijd: 10 minuten

Wachttijd: 1uur

Portie: 6 persoon


Ingrediënten:

250 gr zoete aardappel voorgekookt of gepoft in de oven

200 gr zwarte bonen uit blik

6-8 grote dadels

100 gr havermeel

100 ml plantaardige melk

1 tl bakingsoda

1 tl APPELAZIJN

6 el cacao

1 el SUPER VEZELS

6 halve walnoten ter garnering


Bereiding: Ik ben van de makkelijk en snel. Als je een keuken machine hebt met een groot mes dan voeg je alle ingrediënten toe en mix tot een glad beslag. Wanneer je geen keuken machine hebt dan kan je de dadels heel fijn snijden. De zoete aardappel en bonen prakken. Voeg alle andere ingrediënten toe en roer tot een smeuïg beslag. Je kan de brownie in een kleine overschaal of bakblik bakken. Ik vind het altijd handig om er een bakpapiertje in te doen zodat de brownie er gemakkelijk uit te halen is. Bak op 180 graden 45 minuten.

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

zwarte knoflook, appel azijn en super vezels

Zwarte knoflook: Een ware delicatesse: zwarte, ofwel gefermenteerde knoflook. De smaak lijkt totaal niet meer op normale rauwe knoflook, maar is diep en zoetig, en de textuur zeer smeuïg. De smaak is

Kefir bol

Er zij veel mensen die niet zo goed tegen brood kunnen, een vriendin van mij Caroline de Kort maakt heerlijke brood alternatieven, ze ging op zoek naar een alternatief. Zuurdesembrood verteer ik beter

Pannenkoeken lekker & gezond

In het weekend is het fijn om jezelf wel eens te verwennen. Probeer dat dan wel te doen met goeie dingen. Je zal versteld staan hoe lekker het is en ook niet veel lastiger dan een gewone pannenkoek ma