Goed Kauwen!

Er zijn verschillende redenen om goed op je voedsel te kauwen. De belangrijkste is wat ons betreft deze: kauwers geven hun hersenen meer het signaal dat er “behoorlijk gegeten” wordt. Liever gezegd: gegeten is. Het verzadigingsgevoel wordt zo beter verankerd. Met Biobite stel je het gevecht tegen de verleiding uit, tot het moment van de reguliere gezonde maaltijd er is. Niet hoeven vechten is ook een manier van winnaar zijn.

 

Smaakt beter
Biobite zit vol met natuurlijke lekkermakers. Expres, want lekker eten verrijkt het leven. Door goed te kauwen, komt al dat lekkers veel beter vrij. Je tong beleeft nog eens wat: hazelnoten, amandelen, zaden, dadels, bessen en abrikozen. Verder specerijen om de smaak te verhogen. Dit alles tegen een smaakachtergrond van waardevolle granen waaronder boekweit, spelt, haver en gierst. Kortom, LKKR!

 

Medisch
Artsen en voedingsdeskundigen breken vaak een lans voor goed kauwen. Onder meer omdat verteringsenzymen in het speeksel dan meer kans hebben om hun werk te doen. Linguale lipase is zo'n enzym; het helpt vetten af te breken. Lees hier oa ook een artikel van Anneke Palsma. 

Darmen, een van onze belangrijkste organen, de vertering is waar het om draait, Aletta Kranenveld legt dat hier ook uit

 

 

BioBite Nederland BV

KVK 61075957

IBAN NL90TRIO0197923232

BTW NL854194733B01

Vegan BIO Certificaat  

Contact Susanne de Raaij E biobite@biobite.nl M 06 519 92 994