Kefiaar Water by Biobite

Het belang van een goede, evenwichtige en gezonde darmflora wordt nog steeds zeer sterk onderschat. Een evenwichtige darmflora is nochtans belangrijk voor een optimale opname van essentiële voedingsstoffen. Dit ligt aan de basis van een goede gezondheid en een optimaal afweersysteem. Voeding op basis van fermentatie heeft haar gezondheidsbevorderende functies reeds lang bewezen.

 

Niet alleen bekende fermentatieproducten zoals yoghurt, brood, kaas en bier hebben hun nut bewezen, maar ook gefermenteerde kefir is al honderden jaren gekend. Water Kefiaar wordt bekomen na de natuurlijke fermentatie van waterkefir. Kefir is een unieke en complexe mix van goede bacteriën en gisten. Water Kefiaar is een 100% plantaardig, allergeenvrij en glutenvrij voedingssupplement.

 

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH): dagelijks 150ml in een glas water of fruitsap, bij voorkeur nuchter. In acute gevallen mag de dagelijkse dosis tot drie maal verhoogd worden. Daarna langzaam afbouwen naargelang behoefte. Schudden voor gebruik. De dagelijkse aanbevolen portie niet overschrijden. Dit kan de normale darmwerking extra stimuleren. Bewaren: op een koele en donkere plaats. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Ingrediënten: zuiver gefilterd water, diksappen 4% (vermindert naargelang de evolutie van de fermentatie), levend ferment (afkomstig van Kefir), extract van vijgen* en citroenen*.

Kefir staat bekend om zijn pre-en probiotische eigenschappen en wordt reeds honderden jaren gebruikt. Het bestaat uit een samenlevingsvorm (symbiose) van melkzuurbacteriën, gisten, streptokokken en andere bacteriën. Deze micro- organismen vormen een unieke en erg stabiele structuur, opgebouwd uit polysaccharides, dat ze beschermt tegen invloeden van buitenaf.


Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.

* gecontroleerde biologische landbouw * controle NL-BIO-01

 

Voedingswaarde per 100ml: 

 

 

Wat maakt water kefir zo gezond? 
•    Foliumzuur (vitamin B11) is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. 
•    Thiamine (vitamine B1) is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, en voor een goede werking van de hartspier en het zenuwstelsel. 
•    Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Het reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en zenuwstelsel. 
•    Biotine (vitamine B8) draagt bij aan het behoud van een normale huid, normaal haar, en een normale werking van het zenuwstelsel. (Bron: Voedingscentrum)

 

Bijgaand een tabelletje van bacteriën en gisten/schimmels gevonden in onze water kefir. De gegevens zijn verkregen door gebruik te maken van moderne technieken als genomen  sequence middel PCR. Hierbij test je niet alleen de leverde maar ook restanten van dode bacteriën in de water kefir.

 

De lijsten zijn nog veel langer, hierbij de meest voorkomende vermeld:

Zymomonas mobilis

Bacillus nealsonii

Lactobacillus casei

Leuconostoc pseudomesenteroides

Bifidobacterium aquikefiri

Lactobacillus mali

Acetobacter tropicalis

Lactobacillus paracasei

Oenococcus oeni

Gluconobacter oxydans

Lactobacillus nagelii

Lactobacillus hilgardii

Lactobacillus rhamnosus

Bacillus megaterium

Lactobacillus satsumensis

Lactobacillus hordei

Pseudoclavibacter soli

Lactobacillus diolivorans

Lactobacillus uvarum

Bacillus aryabhattai

Acetobacter malorum

Lactobacillus sucicola

Gluconobacter albidus

Pediococcus damnosus

Lactobacillus selangorensis

Acetobacter pasteurianus

Planomicrobium okeanokoites

Leuconostoc mesenteroides

Stakelama pacifica

alpha proteobacterium

Lactobacillus ghanensis

Salirhabdus euzebyi

Acetobacter cerevisiae

Sphingopyxis italica

Pontibacillus halophilus

Jeotgalibacillus campisalis

Acetobacter cibinongensis

Acetobacter orleanensis

Bavariicoccus seileri

Gluconobacter kanchanaburiensis

Bacillus endophyticus

Psychrobacillus psychrodurans

Bacillus koreensis

Acetobacter indonesiensis

Delftia lacustris

Salinibacillus xinjiangensis

Lactobacillus rapi

Phyllobacterium myrsinacearum

Salinibacillus kushneri

Lactobacillus farraginis

Sphingopyxis chilensis

Bacillus flexus

Lactobacillus mudanjiangensis

Bacillus tequilensis

Gluconobacter cerinus

Bifidobacterium crudilactis

Lactobacillus coryniformis

Acetobacter thailandicus

Lactobacillus oeni

Komagataeibacter medellinensis

 

 

Gisten

 

Zygosaccharomyces_sp

Saccharomyces_cerevisiae

Saccharomyces_eubayanus

Hanseniaspora_valbyensis

Dekkera_bruxellensis

Pichia_membranifaciens

Dekkera_anomala

Saccharomyces_bayanus

Saccharomyces_sp

Saccharomyces_pastorianus